Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, October 23, 2008

Makannn makannn makannnn

i think di musim2 raya ni jadual weekend penuh dgn acara makan2 kan?same goes to me



Our ngap ngap session for last weekend started on friday when irina's daycare held an open house for parents and children.










we had laksa penang, nasi minyak,kuih muih,kek,biskut raya..bermacam2 lah-ptg baru blk kerja,ujan pulak tu,so apa lagi makanlah kami dgn bersungguh2
then on saurday we went to a lovely bday party,it was ariff's 1st bday party at sally's place in bukit jelutong.

agak keji pula saya kerana tidak mensnap gmbr tuan rumah dan mknan2 yg lazat itu,instead i sibuk snap gmbr daddy kpd tuan rumah pulak, our ex-minister yg sgt dihormati,takpekan sally?pasni i letak kt facebook lak mcm u suggest tu hihi-oh amir pun ada dlm pic gak
We had bihun goreng, spaghetti bolognese,murtabak (nyummmsss sgt!),kuih muih,cake,air coke bertin2 dan spt biasa juga adalah telah memakan dgn penuh kegigihan hoh! (jgn serik jemput i ya sally ;p)



irina loves the goodie bag stuff!thanks auntie sally!
on sunday,another bday bash for our cutie niece,baby isya,meaning another sesi of kesengkakkan perot.




we had nasi tomato, bihun goreng,laksa penang,bubur pulut hitam,arghh bykla!nasib baik la aku pregnant, adalah alasan utk melahap semua2 mknan tanpa rasa bersalah huhu
then dgn tidak mengenal erti perut yg mengetat, kami bergegas pula ke puncak alam,to nonie's house-geng2 lain dah tunggu kt sana..
menu nonie masak;nasi beriyani, macaroni bakar,rendang,ketupat,kuah kacang,kek coklat kukus and the best part of it was i tried all the menus..arghhh!!

us;nasib pic ni berbalam2,kurang sikit nampak ketimbunan diri


and oh at the other side of the world, ppl that i love n miss sooo much also had a great raya celebration-my bro in law emailed us their raya photo when my sister held a makan2 session at her place and surprisingly she cooked!rendang, kuah kacang,ketupat waaaah!akhirnya puan marniza memasak!kalau dulu kt kl menu tunjuk2 dgn jari sahaja kan puan marniza?heheh






miss them!!




tpkan ada sorang tu,raya ke,tak raya ke,sesi kelas kecantikan tetap berjalan spt biasa ya,thanks to auntie dotty for the lovely present!muka mummy selamat dah..mlm tu jer 3 round make up k!huhu
hmm..so what's waiting for us this coming weekend?makan2 lagi kah?just wait n see..

Labels: ,

4 Comments:

Blogger dott said...

Mar, glad irina likes it. You know everytime i shop for bday girl present sure i pening..huhuh but for irina it was so easy coz i know what she likes.

Wah dah pandai guna nail polish..huhuh Nanti irina make up kan aunty k..

7:15 PM  
Blogger Ibu Emir said...

tu lah kan dott, budak perempuan senang jer kite nak crikan mainan.. bilelah nak dapat anak perempuan ni..

8:26 AM  
Blogger mommamia said...

Dott:haih kalu u tgk gaya dia dah mcm mak andam habis,ada talent jadik tokeh salon kecantikan nih,kalau betul la masin mulut i,for sure aunty dotty dpt diskaun byk punya ;)

ibu emir:mira,i pun admit,girl's stuff byk yg menarik tak kira la mainan ke baju ker,byk choice compared to boy's punya brg,i nnti sure tak reti nak beli brg2 utk boy,asik la gelumang dgn kitchen set,doll and make up jer

i doakan u dpt girl pasni,aminn aminn

5:16 PM  
Blogger eiseai said...

mar...hahahha...terkejut jap tengok gambar org tak femes tu kat blog u. teringat time u mintak permission nak ambik gambar dia. punya lah dia suka. itu lah...ada ka gambar tuan rumah takde aishhh...hehehhe. glad u and irina had fun and mr ra too :)

eh bestnya daycare irina ada open house. i nak suggest kat daycare amir buat gitu lah. nak tengok gak class2 dia camne...

4:54 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home