Bubbles of Life

Life is what life is

Monday, February 02, 2009

The price of Motherhood

So this blog has not been updated for quite a while now. Say, my last update was last month! isk isk, blame it on motherhood and the likes of it. Even though I am blessed enough to have my mother, mother-in law and husband to help me out, motherhood is still NO BIG DEAL. Try it to believe it.

But despite it all, I am glad I am still managed to handle between my 2 boys, my daughter and the house errant,yupp everything seems to be in good control . Cuma masa utk menjaga diri sendiri shj yg berkurangan uhuhu (read:ada panda bear berkeliaran di pinggiran usj)

i have so many things to tell but so little time to write(read:bos aku isi perut nazi)-so to cut it short,basically i already start working since last week after cny. Iman Izmeer is already 2 mth 10days now.We already held his aqiqah ceremony during cny break in muar(photos to be uploaded later in the next entry). He is now weigh at 6kg dan kadar pengembangan badannya sungguh menggerunkan eh silap memberangsangkan. He drinks 4oz milk every 2 hours and 1 pack of anmum milk lasts for 5days.(read:apa read read,sikit lg dah nak masuk kategori bankrup tau tak? ;p)

lama kami tak kluar anak beranak spend a good time,so yesterday we went to jaya jusco bkt tinggi (tmpt fav) saja jln2-u know,i started siap2kan anak,pack brg sumer pukul 9.30pg, pukul 11.30pagi baru boleh kluar,wahhh penangan betul bersiap dgn 2 org anakkn(sally,how u do it lah?)





taking a nap while mommy and kakak bersiap

we are ready to go!


before we go, menggetik2 dulu di dlm bilik (read:mak dia jer sorang yg ovvverrrr)



iman irina is now our photographer,my pic n hubby dia la yg snap (read:handphone usang mommy semakin jahanam)



getik bersama suami pula (read:itu bukan peha,itu lengan mafuza)




we had such a nice and peaceful lunch (read:windmill restaurant raaaaawwk)



( read:dia ni tido sbb tu la peaceful)


marfuza + r.a = r.a version perempuan & r.a version halus (read 1:anak2 aku mcm takde rupa aku punggg-read 2:genetik org terengganu kuat kot)

my precioussssss(read:kau boleh tak jgn suruh org read read?)

ok,dat was yesterday.
Today marks the 1st day iman irina starts her kindie lesson. We enrolled her at smart reader centre, sec23 shah alam.
I woke her up at 7.20am,bathe her and send her to daycare. The transporter picked her around 8am and there's another 4 kids inside the car from the same 'taman'. We cant send her to the kindie by ourselves since both of us have to go to office very early in the morning,dats why we opt for another transportation. Dont ask me my feeling tgk anak i 1st time naik kereta beramai2 pergi kindie.Sebak (mcm la anak aku nak pegi berperangkan).Hmm besar dah anak dara i.I drove and followed the car from behind and met her at the nursery. When the class started,i slowly i walked off and make a move to the office.



with her classmate, 3 yr old twin shameentra and her bro, shameen,cute sgt!





sbb register lmbt, baru dpt uniform td. So change to uniform. Irina sayang, u are officially a smart reader kid now!



'we are smart reder kids bla bla bla' they are all very cute and lovely!


i admit that i'm very lack of sleep nowadays, i never have chance to enjoy my free time, i always rush between taking care of the kids, cooking, house keeping and all, and i always fall asleep while feeding the baby,but it's all worthwhile to see my kids grow in front of my eyes. The feeling is PRICELESS. (read:en r.a,nak hadiaaaaaah) ;p!

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

anak ko dedua muka bapak dia..
tak rupe ko pon...
semangat betul izmeer...
comel...anyway welcome back to work...

10:56 AM  
Blogger NadiahKhair said...

mak daraaaaaaaa,
dah mcm anak dara okeh? sgt ler selim..pasni dah leh jadi kakak irina dah. :D jeles mak buyong yg dah xsabar2 nak beranak nih. and izmeer! sedapnye badan.

12:25 PM  
Anonymous nohachomel said...

weii minah, slim dah ko!!! izmeer sgt la sedap untuk digigit nyam..nyam!! geramnya!

4:49 PM  
Blogger Nomee said...

Aik.... kurus jer... perut post operation maner la?

7:27 PM  
Blogger eiseai said...

i so suka this entry. kalau i pun meraung tengok anak masuk school. tapi sbb tadika amir sebelah pintu taska dia je (same building - tiap2 hari still gaduh ngan sayraf) so tak rasa sangat.

nak siapkan cepat budak2 ni senang je. campak dlm bilik air, gomol2 ngan sabun, campak keluar, pakai je baju apa yg ada. tadaaaa...siap in 15 minutes. mak dia pun sama je. tu sbb kitorg muka selekeh je kalu jumpa kat 1utama tu hehehe...

p/s itu izmeer sungguh lah comel

p/p/s hari tu fara punya father mintak no phone mr ra tapi obviously i takde...

10:21 AM  
Blogger mommamia said...

Ju:ha'ah kan?habis muka bapak dia,ok gak tu,drpd kuar muka org lain kang tak pasal2 letih nak menjwb heheh

Nadiahkhair:hishh tak mana slimnya nad,i ada 7kilo nak buang nih,dlm pic tak nmpk sgt kemontelan i huhu-u tak lama lg dah kan?selamat segala2nya nnti ya,aminn

Noha:tidaaak seslim yg ko sangka noha,tak caya meh dtg rumah tgk la aku secara live,agak montel ya heheh

Nomee:perut tu ada daa,teknik penyembunyian adalah sgt penting utk dipraktikkan heheh-letih i tahan napas k

eiseai:kan sally kan?mmg i sedihla tgk dia,i ingt i sorang jer camni,takut gak org ckp mengada2 but i rasa sumer ibu2 feel the same waykan?-mana de selekeh,they are properly dressed jer i tgk(ur kk trip tu sumer segak handsome jer i tgk dlm pic)mommynya pun gaya,tu yg nak blajar dr u tu

3:51 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home