Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, April 30, 2009

Hujung Minggu yang Hebat

Hujung minggu yg lepas adalah sgt hebat dan memuaskan hati.

Puas hati kerana rumah telah kemas dan bersih and at the same time telah menshopping. Shopping disini bukan acara shopping yg normal tetapi ia telah menawarkan potongan harga serendah 80%. baju kanak2 boleh didpti serendah rm5 dan sluar jeans rm15. begitu juga dgn brgan2 hiasan rumah spt alas kaki dan sarung bantal yg harganya murah2 belaka. Terima kasih kpd metrojaya warehouse sale yg telah diadakan selama 5hari di stadium melawati shah alam. Sesemenjak keluarga sudah berkembang dan perbelanjaaan rumah sudah meningkat, jualan2 gudang yg menawarkan harga yg rendah sudah sinonim dgn diri. Gigih diri ini berhimpit2 dan berebut2 jua hampirhampir bertarik baju dan rambut demi jualan yg sememangnya murah ini. spend rm200 dpt 20 helai pakaian anak2 ,sgt hebat dan berbaloi bukan?klapp klapp klapp(tepukan perangsang diri sendiri)





sandal crocs adalah 40% diskaun,masih berbaloi utk dimiliki walaupun terpaksa dibyr dgn jerih perih berebut size 6 dan bergelumang dgn peluh ketiak manusia.

Hari Ahad pula di habiskan dgn mengemas rumah sehari suntuk. Setelah membelai diri dgn brgan murah metrojaya, apa salahnya membelai rumah pula. kesemua cadar di bilik tidur ditukar dan dibasuh, selain dr 2 round basuhan utk baju anak2 dan baju kerja. Menyapu dan mengemop lantai atas dan bawah, mengelap habuk di almari, membasuh ketiga2 tandas, melipat baju anak2 wah sgt marathon acara mengemas pd hari itu. Penat tak usah dicakap, tetapi mengenangkan mungkin ia mampu membakar babat sehingga lapisan ke 7, semangat itu telah berjaya dikekalkan. Untuk terus merasa diri adalah hebat spt superwoman, telah mengambil keputusan utk menghabiskan lauk2 basah didlm fridge meaning telah memasak utk lunch. Dlm kepenatan, sambil menumis bawang diri tersenyum mengenangkan babat2 yg mungkin berjaya dibakar.











terima kasih en r.a kerana menggosok baju kerja sendiri
dan terima kasih kerana membantu membasuh toilet


terima kasih jua kepada anak2 yg tidur serentak,amannya laaa hai..

terima kasih dan Alhamdulillah dgn rezeki Allah ini;singgang sotong, telur bungkus yg tak berapa nak bungkus, sayur goreng dan ikan goreng rentung.
Puas hati. Sangat sangat berpuas hati dgn segalagala yg telah berlaku.
Hanya satu sahaja yg tidak memuaskan.
Tentang lapisan babat itu.Sehingga ke hari ini ia masih disitu lagi. Teguh dan kukuh berlapis-lapis. Intai di balik baju skang dan kira..1,2,3... masih 3 lapisan, bukan 2,bukan 1.
benciiiiiiiiiiiiiiii
i'm going to penang tommorrow for a short family holiday, hopefully it will be another great weekend for us.
Selamat Hari Pekerja frens, enjoy your 3days break!

6 Comments:

Blogger Madam Markonah said...

Fuyyooo...kemas giler! Macam showroom! Hahaha...

9:15 PM  
Blogger eiseai said...

Waahhhh sungguh terpegun dgn ke-shiny-an rumah pn marfuza. Terrer sungguh mencuci sampai boleh tgk reflection diri kat lantai. Respect aa.
I pun gi jugak metro punya warehouse, ngapa I tak jumpa apa2 pun. Pusing kanan nampak org, pusing kiri nampak org. Brg tak nampak pun waaa

3:50 PM  
Anonymous nohachomel said...

pergghh...bersinar2...mar, apa kata singgah umah aku lak, aku rasa satu lapisan babat pun takde...hahahah..

p/s: wesak pi mana? kalau turun muar, singgah le melaka ahad tu, aku nak jumpa ju ngan elly

10:43 AM  
Anonymous xura said...

btl la mar, bersinar2 lantai! mmg HEBAT ni! :)

sandal pink tu cute laa..

12:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

pehh...
syabassss anakku....

12:53 PM  
Blogger mommamia said...

Madam Markonah:showroom jubin boleh sis?heheh

eiseai:tu la sally,mmg masuk2 tu tak nmpk brg,nmpk lautan manusia jer,sbbtu i ckp kena berhimpit2 dan bertarik2 rambut bagai(exaggerate as usual hihi)-tp kalu bwk baby mmg payah,i jer yg masuk,hubby ng budak2 tinggal kt pintu luar lyn aiskrim hihi

noha:meh aku kilatkn skali jubin umah ko,tak mahal,sejam rm100,harga kwn2 tu heheh(gurau fren!)-aku blk muar wesak nnti tp ada acara kekeluargaan la noha,kemslm ju ng elly ya

zura:lantai tu mmg dah sedia kilat zura,gaya cerita mcm mar menyental sampai berkilat yer,takde maknanya,mop2 gitu je heheh-sandal tu cute kan?mar pun suka,perasan girlish la kunun pakai pink2 ihhi

anonymous:yeah..syabbbas inspektor..syabbbaaaas ;p

10:32 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home