Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, March 24, 2009

Anda tahu anda perlu melakukan sesuatu terhadap pengurusan masa anda apabila:

- Masih membaca suratkhabar bertarikh 4-5 hari lepas

- Tidak dpt membls sms dgn kadar segera,standard adalah pd keesokkan harinya

- Bil handphone di bawah nilai RM70 kerana sudah jarang2 dpt membuat panggilan bertanya khabar ibu bapa kakak ayam itik di kampung

-Mendpt balasan sms berbunyi ‘hah,hidup lagi kau,aku ingt dah lenyap di telan bumi’ tatkala menghntr sms kpd rakan utk bertanya khabar

-Mencabut bulu ketiak belah kanan diikuti dgn ketiak sebelah kiri seminggu kemudiannya

-Bertahan dan pasrah sahaja dgn rambut helmet yg telah dislh gunting oleh amoi salun cap ayam tanpa pergi merepair

-Sudah setahun tidak menonton wayang

-Sudah bertahun-tahun tidak membuat facial (paham dah skangkan kenapa muka kerak masih bertahan)

-Kali terakhir membeli novel iaitu pada harijadi yg ke-27 tahun dimana selepas 4 tahun bookmark yg terselit tidak berganjak2,masih berada di muka surat 5.

-Sudah tidak mengikuti siri2 tv kegemaran yg dahulunya tidak boleh miss langsung,dan apabila berpeluang menonton di waktu senggang diri akan merasa spt taik sbb dah tak paham jln cerita,like ‘ sejak bila pulak si lynette ni sakit barah’ or ‘spa q dah masuk musim ke2?i thought musim pertama tak abis lg? ’

-Profile picture utk akaun Friendster adalah gmbr usang tahun 2007.

-Kali terakhir update facebook adalah semasa mabuk2 mengandung anak ke2 yg mana anak ke2 kini sudah memasuki umur 4bln.

-Kali terakhir melipat baju ialah 6 bulan lepas(eh itu pun mak mentua yg tolong lipatkan)

-Bakul baju bersih sudah bertambah dr satu menjadi tiga,dan kesemuanya PENUH MELIMPAH RUAH

-Perlu mengais-ngais tiga bakul baju utk mencari spenda dan bra

-Perlu mengais-ngais tiga bakul baju utk mencari pakaian yg dihajati

Dan kemuncaknya apabila si suami menaburkan kata2 mencengkam jiwa(dan seterusnya rasa mcm nak mencengkam leher)

Canggih lah wardrobe baru kita, ringkas dan mudah ,portable pulak tu,boleh beli lagi sepuloh( mempamerkan muka confident sambil mengais ngais bakul mencari spenda)

Maka tahu lah anda bahawa anda perlu melakukan sesuatu terhadap pengurusan masa anda

Pelan tindakan slps ini:
-cari keratan iklan weekend maid dlm laci tepi meja mkn
-menyiapkan jadual kerja rumah utk suami (wardrobe canggih ya,beli sepuluh ya,siapppp la pasni)
-beli bakul baju lagi 2,I really need it
-mencengkam leher suami ;p

Labels: ,

9 Comments:

Anonymous adik yg adorable said...

P.A.T.H.E.T.I.C
kakak,aku nk ank kakak yg bename izmer tu boleh ka?sgt adorable mencengkam kalbu.

10:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

part kena sindir yang tak tahan tu..
hehhehe..
aku syorkan ko amik maid..
separuh beban buat kejerumah settle..

so kita bole concentrate kat anak2
n husband kita...

urusan ngelap,kain baju,membasuh suruh dia buat...mata ngan hati tak sakit....

hheheh..

p/s ko nih balik muor
bukan tau nak singgah melaka...
jenguk aku yg dah memboyot nih...

10:46 AM  
Blogger eiseai said...

hahaha...mar, tu tgh start buat list ke? ambik lah maid yg weekend tu. i buat gitu, it helps a lot. for one, takde org dlm rumah all the time - kita ngan hubby ngan anak2 je. but at the same time, kerja rumah kita tak yah buat. skarang ni cleaner dtg 2wice a week...lagi byk benda boleh suruh dia buat :)

by the way...happy birthday iman irina. i still remember the first time we met. you and amir playing mcm best friends. second time we met, you and amir langsung tak bertegur...hahahhaa...

p/s itu izmeer montos sungguh lah comellll...erk boleh panggil montos ke? org tak marah kan mar kan?

3:57 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, daripada ko buat jadual kerja rumah untuk laki ko, baik la ko suruh dia sediakan duit bayar maid tetiap bulan. amacam???

oh ya, lain kali masukkan baju satu bakul, spende dan bra satu bakul, baju anak2 satu bakul...senang kan? (sama je kes mcm kat umah aku, cumanya aku dah siap berlipat, tapi terlonggok kat satu tmpt...huhuhu)

4:18 PM  
Blogger NadiahKhair said...

Hhahah..part kene sindir tuh. Hadoiiii..mencengkam jiwa. Hahhah.

Part time maid mar. Highly recommended. Hilang sudah gaduh2 di siang hari, digantikan pula dimlm hari. Hheheh

5:30 PM  
Blogger mrs.boan said...

haha..mcm sama jer..yang dah siap lipat pun tak angkat...pilih2 kat lipatan hinggala ia susut...heheh

10:20 AM  
Anonymous xura said...

alahai mar,baca pn dh rasa sesak nafas dibuatnya! x heran kalo mar jd gitu, sdgkn zura yg dok rmh 24 jam ni pn, kdg2 hampir tunggang terbalik jadinya.

btw, mmg kena ambik weekend maid la... kurang skit stress. bab kain baju x lipat ni, kalo skali x lipat, bila dh bertimbun, mmg lagi x larat nk melipatnya.

8:17 PM  
Blogger rafiqaheliza said...

Apa lagi klu takmo pakai full-time maid, kenalah buat jadual for hubby to make sure he helps..and part-time maid tu kitaorg pun cadang nak ambik bila pindah umah baru nanti..
so at least the house chores tu is taken care of and we have ample time to concentrate on the kids. Kalau tak stress woo..

7:54 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://archive.org/details/nichetati][img]http://emeds.biz/pics/spymobile.png[/img][/url]
free sms spy app android http://spymobilebk26rw.carbonmade.com/projects/4708482 motion activated spy camera reviews [url=http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3441021] military spy gear for sale[/url] download mobile spy for blackberry iphone spying software without jailbreak mobile number trace software free download
mamoleptino321 http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440739 http://spymobile64mg83.carbonmade.com/projects/4708515 http://www.world66.com/member/spymobile_navwffy9/
play spy kids 2 games http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440832 sim card cell phone reader spy data recovery recorder [url=http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440842] text spying app iphone[/url] himym season 7 episode 11 imdb locating a mobile phone by its number best phone trackers apps
http://spymobileoi94se.carbonmade.com/projects/4708513 http://www.world66.com/member/spymobile_v0nyt7s6/ http://archive.org/details/crumimythstil
[url=http://www.blogger.com/comment.g?blogID=9150594&postID=111899208876148280&page=1&token=1362927798948&isPopup=true]spy text messages free blackberry[/url]
http://www.anoindustry.com/contact/guest-book#comment-5310 http://elinuxdd.com/book-blog/?p=3&cpage=1#comment-16789 http://fcbussigny.ch/fr/guestbook.html:year=2012&month=8 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=3304302673132222419&postID=1009151154180807747&page=1&token=1363014455890 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=2886550030061459124&postID=3048884139033335610&page=1&token=1363223644796
possible spy skype calls http://spymobilenj3928.carbonmade.com/projects/4708535 cell phone spy app android [url=http://archive.org/details/firzisaca] spy phone recording software[/url] software to spy on cell phones from blackberry spy cell phone text messages pc classic cars spyder

10:40 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home