Bubbles of Life

Life is what life is

Thursday, March 12, 2009

Bangkok-City of (s)excitement

Bangkok Trip: Friday 6th March 09 - Sunday 8th March 09


Day 1 Itinerary:
-Departure at 1.40pm
-Arrived at 2.40pm local time
-Reached De Moc Hotel Bangkok
-Makan maggie,makan roti inside the hotel room(kebulurrr)
-went to khosan road night market (free tuktuk ride for hotel guest)
-went to suan lum night bazaar (by tuktuk also)
-went to Arab Street at Nana for halal food(again by tuktuk)
-Aqua club ;p
-Balik hotel,perut kenyang hati girang(tp muka kerak habis sbb asap tuktuk)






dlm mulut ada gula


gadis litar tuktuk




sehingga menjilat ibu jari kaki






tomyam kung yg sgt powerrrr


silalah ya,jgn malu malu


END OF DAY 1.

Day 2 Itinerary:
-Buffet Breakfast at hotel
-took taxi (with meter) to grand palace bangkok
-took taxi to MBK Centre (sgt memerah keringat dan duit tempat ini kerana kedai adalah byk dan brg2 jualan adalah murah)
-lunch at international food court (level 5 MBK)
-sambung memerah keringat dan duit( menshopping)
-went back to hotel around 5pm,had a good oil massage for the whole body (only 300baht/RM30 for 1 hr)
-around 8pm went to new world hotel (run by muslim ppl) to have a delicious halal thai delicacy
-thai girl show (iyer iyer, nak insaf lah ni,tanak gi dah,naik mabuk tgk manusia2 yg spt monyet bergantungan di tiang)
END OF DAY 2.
Breakfast (agak2 ada minyak babi tak kt dlm sayuran dia tu?erkkk)






Grand Palace-such a magnificient building





in front of MBK (Ma Boon Krong) Centre


International Food Court Centre. Membelek peta



nasi beriyani bangkok style


heaven..both of us had massage session next to each other(ya,org itu tidak berpeluang bersendirian,bini sentiasa mencengkam leher ke mana shj beliau pergi)

lepak at hotel bar while waiting for tuktuk to arrive


senyum sambil berharap rambut anda tidak mengembang spt simba (di atas tuktuk on the way to new world hotel)




New World hotel offer halal food at their restaurant (Sara Restaurant)



tomyam kung again,with green curry, mixed veggie and chilli prawn..nyummmmsss
END OF DAY 2:
Day 3 Itinerary:
Tiada specific activity kerana sudah mahu pulang. Took 1.40pm flight back to KL. We made a trip to airport around 10am(45min journey). So hanya syok sendiri mensnap pic di persekitaran hotel.



Hotel Lobby



apa motif kau berdiri di situ marfuza?



again?blergh

tuktuk yg dibenci kerana asap dan baunya tp tetap menjadi pilihan kerana pantas dan murah


in front of de moc hotel







at Suvarnabhumi International Airport


even this is my 2nd time being in bangkok,i love to go there again esp to MBK and hopefully i can make it to chatuchak market (the biggest weekend market) for my next visit (yg entah bila akan terjadi)
Terima kasih yg tidak terhingga kpd bonda puan nafisah bt ismail yg menjaga kedua2 anak marfuza. tanpa bantuan puan nafisah, rombongan ini pasti tidak akan berjaya.thanks ma (sebagai balasan hanya membeli pasu bunga sahaja utk ma,apakah?)harus kena belanja mak mentua saya ini nasi beriyani pelita.

Labels:

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

agghhhhh...tidak!!!!sepatutnye org and apis join sekaili hhuhhuuuu....isskkk....terliur betul tgk tomyam yummyummm...
ye mar kangol, karrimor and branded stuff sgt ler murah nanti org beli siap2 and kirim kat mak abah heeheee...

7:20 AM  
Blogger NadiahKhair said...

owhhhh jelessnyeerrr.
I ade company trip to Bukit Tinggi..punyelah frust xdpt ikut sbb Mr. Laki xbenarkan pergi. Takut terberanak tgh2 hutan. Kalau kat MC dpt brg MC setahun...kalau beranak kat Colmar Tropicale dpt ape ahh? hahhahha

1:46 PM  
Blogger noha chomel said...

seronok jalan eh? best-best. eerr...cuma mr ra nampak sudah berisi sket, senang ati eh ;p

eh, key chain aku ada tak? muahhahah

7:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

best nyer.
aku ni hah baru nak jln jauh sket dah memboyot lak.....
akan ku angkut anak2 skali..
tu lah nak tunggu anak2ku beso..
2 yrs plus baru bole kot.
bw baby leceh..kot melalak dlm plane..apo nak buek..
heeehh.
shopiing ape..ape brgn yg murah kat sane ekk??the people Ok tak?

11:16 AM  
Blogger mrs.boan said...

wah...bestnya jalan-jalan tinggal 'handbag'. (handbag itu adalah ii & ii)

10:25 AM  
Blogger eiseai said...

mar...bestnya jalan berdua. tapi sapa lah yg sanggup jaga mat ber4 ku...hahahhaha

sedapnya tomyam dia...terliurrrr dah ni. ada tapau skit tak? aisehhhhh...

5:27 PM  
Blogger mommamia said...

marniza:tu la mar,bestnya kalu ko dpt join cam trip2 lepas,mesti lg meriah!takpe one fine day mar..one fine day..KITA JELAJAH EUROPE YAHUU!(ni kes meroyan masa pantang haritu tak abis lg,kalu tak dpt eropah,tapah pun jadik la mar);p
aa sila lah mar beli apa2 yg patut,nnti kirim jer kt mak abah,org lak hanya mampu kirimmkan kuih tart je nnti,ye lah brg2 kt sini mesti ko dah tak herankn,kat sana lg beshh

nadiahkhair:nad,i masa pregnant tu missed company trip gi hongkong,dahla diaorg gi disneyland arghh,mmg tensionkan?takpe nad, betul gak ckp mr big tu kot2 kang u terberanak kt atas tu,tak pepasal jer helikopter bagai dtg kang bwk u gi hospital-terberanak kt colmar tropicale dpt bilik free seumur hidup huhu

nohachomel:aaa dia dah telmon kan skang?selera dia bertambah2 skang ni,awal2 aku ngandung dulu bolehla blame ckp pembwkan budak,skang ni aku dah meletup selera dia camtu gak,pembawak budak apanya,pembawak perut ada lah hihi

keychain?adaaa..nak bg tu ntah bilanya,roger2 aku kalu ko ada area umah aku,or kalu aku kebetulan ada area bkt jalil,aku roger ko k

Ju:a'ah mmg kalu travel naik plane kita concern kt budak2,ye la risau diaorg nangis sumer kan-tp aku kalu dekat2 ok lg kot,kalu mkn 3-4jam punya journey tu pikir 2-3kali nak bwk budak tu-bangkok ok,orgnya ala2 kita jugak la,majority are polite to tourist,ye lah depa nya industri pelancongan kaw2 gak,tp ada jugak yg rude-shopping mmg menarekk,esp immitation stuff,aku byk borong hello kitty punya brg,utk anak2 je la byk,utk aku yellek,t shirt selai dua jer-try la gi ju,boleh la nak tgk tmpt org

mrsboan:tu la syok gak jln2 dpt tinggal handbag,2 handbag lak tu hihi

eiseai:syok syok gak,tp rindu gak kt bebudak,haih i ni 2 org boleh lg tinggal2 sally,esok kalu dah ber3 4 mmg kena hangkut anak2 la,sapa nak askar2 tu sumer kan

tomyam dia mmg terangkat sally,fuhh!tapau?err ada,tapau dlm perut,dah jadik isi darah daging dah hihi ;p

5:49 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home