Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, June 23, 2009

What's up with Izmeer?

i have loads n loads of photos of my two imans but i have no idea of what to write,i mean to write a proper cerita bergambar some sort like dat. sometimes when i have a photo and an idea to write a story related to that photo, the time is not at my side pulak. sudahnya gmbr 2-3bln lepas membasi jer dlm pendrive i. i nak kluarkan gmbr2 tu semua skang.

ok.

i wanna start the entry by wishing a happy 7month old to my beloved rajakepam,iman izmeer. Sesuai dgn usianya yg sudah 7bln,izmeer juga sudah menunjukkan tembelangnya. Tembelang susah nak tidur,mesti menangis dan berguling guling sepuluh pusingan sebelum tido, tembelang suka menjerit, tembelang sentiasa hendak org menghadap muka dia,tembelang tak boleh duduk sorang2 nnti akan menjerit,tembelang suka menarik rambut,tembelang memanjat, tembelang segala tembelang lah. ini lah budaknya yg sgtlah sng hendak dijaga sewaktu pantang tetapi kini adalah mencabar jiwa dan raga like 'tadaaaa mommy this is the real me!bersiap sedia lah!'

it's not to say izmeer is a hard to please baby but compare to 2-3mth back, adalah agak mencabar skang ya. mencabar smpi ke tahap kena beli ini dan goncang dan ayun dan zikir Lailahaillallah seratus kali baru boleh tidur.


izmeer pun dah start merangkak,i can say about 2weeks ago dah. also started to take solid food about 3 weeks ago. there i told u byk benda i miss nak update. hah izmeer pun dah blh utter ma or bah bah once in a while.

ok lah,tidak perlu menceceh byk2. Saya akan memuntahkan segala gambar2 di dlm simpanan. Sila jgn muntah pula ya.

































but, one thing that is never change.
The smile on his face.
He still put the same wide spread smile.
sbb tu dia masih lg menyandang gelaran 'mat sengih'.





happy 7mth old my busyuk mat sengih.
Love u loads!

Labels:

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ayoooo....geramnyer ini budakkk....huuhhhuuhh...kan best kalu dapat peluk cium and gomol2 heehee...geramnyerrrrr...mar selalu ler update blog huhuuuu..rindu rrrrrrrrrrrrrr.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak balik cutiiiiiii....

7:40 PM  
Anonymous adik said...

adekah yang di atas ini kakak kita yang bernama kakakija itu?

kan betul,izmer ni klon qistina la,yang ternyata nampak sopan tertib ketika kecil,tapi apabila menjangkau usia 8bulan ke atas telah menunjukkan diri nya yang sebenar.haha!!pasni u shud entry comparison between izmer and qis,cuma qis tak manja,izmer mengada ckit.heh!!yang tu boleh sama ngan dak alip.

10:11 AM  
Anonymous xura said...

izmer dh merangkak.. hmm.. aina msh meniarap lg.. alahaiii..

hmm... mar nmpk slim la.. zura ni msh boroi lg ni! :(

4:51 PM  
Anonymous nohachomel said...

mar, jgn lupa pasang pad tambahan kat lutut izmeer, bila merangkak tu bole la tlg mop umah sekali...hahahah

12:57 AM  
Blogger mommamia said...

AnonP:adakah anon ini puan marniza?dr gaya2 meroyan nak blk tu mcm puan marniza-maaaar,windu gaaaak,takpe la nnti org kirimkan peluk cium utk ko dan bebudak kt mak abah nnti,nak kirim duit takde,kirim peluk cium jadik laa huhu
p/s:mar pasan tak pic izmeer yg pakai baju coklat tgh baring tu muka mcm iras2 alip la mar,adakn skit2

adiktotoks:izmeer adalah kombinasi qis dan alip,50% qis 50% alip,eh silap,20% qis 20% alip 60% auta moksu,gaaaawd..

zura:slim ke zura?ala tu pandangan dr atas tu,cuba try side view,nmpk lah ketulan2 lapisan2 sumer huhu

Noha:kan noha?aku terpikir gak klau dpt letak pad kt lutut izmeer,lepas dah satu tugasan mengemop rumah hihi

8:51 AM  
Blogger mrs.boan said...

manis sungguh sengehan dia..muahh..

9:19 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home