Bubbles of Life

Life is what life is

Tuesday, July 07, 2009

Little Angel..

Uzhair syg,

Maafkan auntie atas kelekaan dan kealpaan..

Maafkan auntie atas kelewatan menulis tentang kehadiran uzhair yg sememangnya sgt di raikan. Auntie sepatutnya menulis tentang uzhair sebln 3 minggu yg lepas.

Auntie sepatutnya berkongsi kegembiraan mummy dan daddy uzhair di blog auntie yg tak seberapa ini pd 13hb mei yg lepas. Tapi atas sbb2 kealpaan auntie dgn urusan2 duniawi yg spt tidak berpenghujung, auntie terlepas mengumumkan berita gembira ketibaan uzhair ke dunia. Namun auntie bertekad utk menulis tentang diri uzhair pd isnin dpn iaitu genap 2 bln uzhair menyinari keluarga kita. Auntie dah plan nak letak gmbr2 comel uzhair di Terengganu utk tatapan rakan2 dan keluarga di blog ini. Auntie dah plan nak tulis tentang perkembangan uzhair yg dilahirkan pre-matured 32 minggu,byk yg auntie dah plan nak tulis syg..

Namun auntie tak sangka auntie akan tulis entry ni seminggu lebih awal bukan sebagaimana yg dirancang iaitu isnin dpn dihari kelahiran uzhair yg ke 2 bln. Tapi auntie tetap bertekad utk meneruskan menulis tentang dirimu Uzhair sayang.

Uzhair lahir pre mature 32 weeks, sebagaimana cemasnya mummy dan daddy uzhair,begitu juga auntie dan uncle bahkan seisi keluarga. Tp cemas dan resah kami hilang apabila menatap wajah comel uzhair,you were so small sayang,only 1.8kg but kehadiran uzhair cukup melengkapkan kegembiraan mummy dan daddy yg mmg dah lama menantikan uzhair. Being pre-mature,uzhair keluar masuk hospital mainly bcoz of jaundice,and auntie still boleh recall how I seek advice from auntie noha bout pre mature baby,auntie try to figure out as much fact bout pre mature baby to assist mummy on taking care of you.

Uzhair, As far as I remember you,you are such a wonderful and good baby. Uzhair anak yg baik,jarang menangis, jauh sekali buat mummy dan grandma letih,as what grandma always said, rumah tu tak mcm ada baby dlm pantang,senyap sunyi spt biasa sbb uzhair sgt baik,byk tidur dan tak byk kerenah.

Then the last moment I saw u,uzhair dah gain weight!which was about 2 weeks ago,uzhair dah 2.3kg,dah nmpk berisi,mummy ckp uzhair dah minum susu byk.and the unique thing bout u,u look exactly like ur daddy from side view but also a resemblance of your mummy from front view. How auntie and your mummy giggled and enjoyed looking at you having your beautiful sleep that time.

Everything went well..u went back to tganu for 2 weeks and returned to kl last Saturday. Auntie was supposed to visit u last Saturday nite but Allah telah mempunyai perancanganNya . Auntie sepatutnya dtg hari ahad mlm visit uzhair but Allah ada ketetapanNya sendiri. And auntie put a hope to meet you on Monday nite but again..Allah Maha Besar telah merancang dan menentukan segala-galanya...

When I heard the bad news yesterday at 10.15am,it felt like a sharp blow struck me down, my heart broke into pieces as well as my tears falling down my face. Betapa berat hati kami semua melepaskan uzhair pergi, lagi berat bebanan emosi yg di tanggung mummy dan daddy uzhair. Betapa remuk hati kami sekeluarga,remuk lagi hati mummy yg mengandungkan uzhair dgn segala kepayahan. Uzhair pergi terlalu awal sayang..meninggalkan
mummy,daddy,grandma,grandpa,auntie,uncle rano,uncle remie,kakak irina dan abg izmeer,this is so sudden sayang..

Tapi,kami redha dgn ketentuan ini. Sudah termaktub bhw Shamir Uzhair Bin Ahmad Shawal hanya dipinjam kan kpd kami utk 53hari. Sudah termaktub Shamir Uzhair Bin Ahmad Shawal mejadi hak milik mummy dan daddy mu hanya utk 53hari. Sudah tertulis grandma dan grandpa hanya mampu memeluk membelai dan mencium uzhair selama 53hari. Betapa bertuah insan bernama Shamir Uzhair yg sudah di pilih oleh Allah S.W.T diantara jutaan umatnya utk menjadi ahli syurga..sudah pasti syurga lah tempat mu sayang..

Shamir Uzhair our little angel is now resting with the true Angel...Rest in peace sayang..semoga Uzhair,mummy dan daddy akan bertemu si sana kelak..Kami redha melepaskan uzhair pergi..your are deeply missed adik..

Al-Fatihah..



in Loving Memory of Shamir Uzhair: 13th May 09 - 06th July 09

p/s: frens,pls pray for my sister miera marini and her husband shawal during this most difficult moment..semoga doa kita semua dpt memberikan ketenangan dan kekuatan kpd mereka berdua..thanks..

Labels: ,

7 Comments:

Blogger Ibu Emir said...

Al fatihah..

He is such a wonderful boy..

5:42 PM  
Anonymous xura said...

semoga keluarga mar tabah menghadapi takdir ni... zura rasa nak nangis bila tgk wajah dia.. tp x pe, dia jd penghuni syurga. sabar dan redha.

3:22 PM  
Anonymous nohachomel said...

Al Fatihah

*speechless*

1:32 PM  
Blogger eiseai said...

alfatihah. such a cute baby. sedihnya baca.

3:36 PM  
Blogger Nomee said...

Alfatihah. Sedih la.

Anyway, ada award for you. Check my blog k. Thanks.

2:46 PM  
Blogger mommamia said...

to all my frens here,thanks for your pray,appreciate it,to nomee,waaah dpt award!tq tq nnti i try buat ya

12:08 PM  
Blogger Madam Markonah said...

May mummy and daddy Uzhair gain strength in knowing that their beautiful child will be there in heaven, waiting to lead them in.

5:40 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home